Werken in dienstverband bij het gezondheidscentrum is voor huisartsen een aantrekkelijk perspectief

In een gezondheidscentrum kunnen huisartsen hun werkuren flexibel invullen en werken ze onder één dak samen met collega-huisartsen en andere professionals uit zorg en welzijn. Samen met hun collega-huisartsen in het team bouwen ze contact op met hun eigen, op naam ingeschreven patiënten. Allemaal zónder de extra rompslomp van het zelfstandige praktijkhouderschap en mét gunstige arbeidsvoorwaarden zoals doorbetaling tijdens vakantie en ziekte. Dit najaar brengt de Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG) de pluspunten extra onder de aandacht met de campagne Werken in het gezondheidscentrum die op 1 oktober 2019 start.

Francine Francke, directeur van de stichting Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost (GAZO): “We weten dat veel huisartsen graag een band willen opbouwen met hun patiënten. In een gezondheidscentrum is dat mogelijk, zonder dat je meteen ook verantwoordelijk bent voor de bedrijfsvoering. Niet iedereen is een geboren ondernemer of vindt managen leuk. De mogelijkheid om je uren flexibel in te vullen is voor huisartsen met een jong gezin heel praktisch. We willen een dienstverband bij het gezondheidscentrum neerzetten als een mooie optie, naast de opties van een eigen praktijk en het waarnemerschap.” 

Op werkeninhetgezondheidscentrum.nl vertellen enthousiaste huisartsen zelf over hun keuze voor een dienstverband in het gezondheidscentrum. Als pluspunten noemen zij ook het ontzorgd worden: geen kopzorg over de computerfaciliteiten, onderhoud van het pand en de personeelsdossiers. Verder waarderen zij de ruimte om mee te beslissen over het beleid van de organisatie, terwijl zij daarnaast de vrijheid hebben zelf invulling te geven aan hun eigen praktijk. 

Amon van den Borg, algemeen directeur Arts en Zorg: “In een gezondheidscentrum is samenwerking tussen verschillende disciplines wezenlijk. Je bent onderdeel van een groter team, je ondersteunt en leert van elkaar. Samen geef je invulling aan de praktijk. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om – indien je dat wilt – bij te dragen aan de organisatie, bijvoorbeeld op zorginhoudelijk gebied of met digitale innovaties.” 

Bezoekers van de website kunnen meteen doorpakken. Op de kaart van Nederland vinden zij de zogenoemde loondienstcentra, waarna ze met een klik kunnen onderzoeken of er in een bepaald centrum vacatures zijn. Filmpjes, artikelen en kaart worden ook onder de aandacht gebracht via LinkedIn en Facebook.